They Love Icahsahaja

December 5, 2011

Ayuh ukur jalan! :D

Assalamualaikum..

Ukur jalan?
Motif? haha..

Begini...
Sebenarnya petang tadi aku berbasikal pusing taman. hehe.
Lama rasanya tak berbasikal.
Rasa kelakar pun ada. hehe.
Setiap lorong yang aku nak lalu aku mesti tanya syafiq "apiq de anjing tak sini????"
pastu dia mesti jawab "mana ada.." tapi beberapa saat kemudian.. "kak icah, anjing kat belakang!" aku pun terjerit la "ha!" toleh belakang, tengok beliau gelak.. Oke! aku kena tipu.. siot tol! dang!
Peliknya aku tertipu setiap kali beliau cakap begitu..!
*aku jaga-jaga je. kalau betul tak susah aku? [muka nak cover].

KLIK UNTUK TUMBESARAN gamba ni. hehe. :)

1. Erk.. kucing aku ke tu? Oi balik2..
2. Peneman setia. Syafiq.. haha..
3. Jarang lalu sini. Penduduk taman ramai yang dah kena serang sang anjing. haha
4. Aku admire rumah ni sangat2 sebab kemas dan cantik! awww~
5. Rumah no.1 taman aku. Dulu lain rupanya, sekarang dah transform..
6. Wah! dah tak de daun?? nice.
7. Dapat amik gamba kaki n beskal aku je.. muka tak pat arhh. haha..
8. Ha! mende alah ni aku nyaris nak langgar sebab sebok snap gamba no.7 tu! haha..
9. Lama nya aku tak lalu lorong ni sejak membe aku di lorong ni masuk kolej. Rumah ni dah bertukar wajah.
10. Tu masjid. Aku nak tunjuk umah yang lagi tinggi dr masjid tuu.. haha. kalau naek kete mmg tak nampak cmni. hehe
11. Jeng jeng jeng! Lorong dating! ngeh!
12. Taman permainan dimana aku pernah gaduh dengan boys sebab rebut gelongsor tu! haha.. *aku menang oke!
13. Aku berhenti kot! takut kena langgar lari! hahaha..
14. Sedih teacher kesayangan aku dah pindah!
15. Lorong ni pun seram gak. Setiap kali nak lalu je meremang! *anjing orang belanda kat lorong ni BESAR weyh!
16. Tanah lapang depan rumah aku. Kecik2 selalu main rounders dengan kwan-kwan n adik beradik aku. Sekarang? erkk..
17. Lorong rumah aku. Cantikkan papan tanda nya? dulu cam no.18 tu rndah je. paham-paham jela kalau rendah kan.
19. Lorong gelap suatu ketika dahulu. Sebab semua kedekut lampu and tak ada lampu jalan. Sekarang terang la jugak. *malam2 tak berani nak lalu.
20. Pokok tanjung depan rumah aku. Kecik2 suka main perang2 baling buah tanjung tu. Sakit weyh!
21. Rumah siapakah???
22. Si cantik yang merajuk tak dapat ikut jejalan sebab basikal tak ada bakul cam basikal dulu2. hehe.

Itu sahaja kisah aku berbasikal. hehe. :p
Anyway aku rindu nak berbasikal dengan teman-teman aku.
Mia, ell, pka, dhila, mai, yanie, shira, dayah, pu3..
*Ingat tak kita drive-thru McD nek beskal? haha.. [cycle-thru].. :D
Dating pun naik beskal je dulu. Awwww~ comelnya kita kan! hahaha..gedik..

Wassalam..

2 comments:

pka.fyra said...

waaaaaaa! aku da xde beskal lah..beskal ak sume adek2 ak da amek...

|cah-sahaJa said...

hahaha.. then pinjam la kat adik2 ko. hehe.. :p