They Love Icahsahaja

August 28, 2011

Bermulanya Perkenalan di Pulau Langkawi Part 1

Assalamualaikum w.b.t..
Macam tajuk novel tak post aku kali ni? hehe~ Mesti korang kate buang tebiat ape minah ni, yela lama x update tiba-tiba muncul dengan tajuk post yang cenggini kan. Hehe.. First of all sorry lama tak update. Busy laa.. huhu..

Okayh back to the main topic. Aku kenal seorang mamat ni time kitorang part 3 dan aku tak berapa nak ingat macam mana aku boleh kenal dia. Ijat. Itulah nama beliau yang aku tahu bila dengar sahabat-sahabat memanggilnya. Then aku yang tak pernah kenal beliau pun dengan muka tak malu memanggil beliau dengan nama itu tanpa mengetahui nama sebenar beliau, apa yang ada dalam fikiran aku cuma “izzat kot nama dia”.  Selepas itu aku makin mengenali beliau bila Faten Al-Khered sering bercerita tentang classmate-classmatenya termasuk lah beliau.

Pertengahan semester 5, High Achiever’s Club CS110 membawa kami yang terpilih ini untuk melancong ke Pulau Langkawi. Beliau juga turut serta. Time ni aku tak amik port pun pasal beliau. Haha. Bukan sombong, cuma ye lah baru nak kenal-kenal [perghh dah part5 baru nk kenal!!] haha. First night kami disana, fateen ajak jalan-jalan pergi karok. Then, kebetulan something happen yang menyebabkan beliau turut serta bersama kami. Because of that we start chatting each other with the name “icah” and “ijat” hehe. Ketika di karok fateen buat nakal, she match me with him. [dalam hati:- “mula da aten ni”] haha.. Started from that time kami menjadi rapat. Bagi aku ketika itu beliau sangat peramah and bahagia berkawan dengan beliau. Seriously tak menyesal dapat kawan macam beliau. Sehingga la kami pulang ke Perak, kami menjadi rapat. Disebabkan Fateen Al-Khered yang nakal, kami menjadi gossip dikalangan sahabat-sahabat. Haha.
Two three days after balik dari Langkawi…
To be continue…

p/s:- Sesungguhnya bersahabat baik dengan beliau tidak pernah sama sekali terlintas dalam fikiran aku. Nak tawu tak sebab ape? Ha! Sebabnya beliau Nampak agak matang dari aku yang ske huha huha ni. So aku agak seram jugak arhh nak bersahabat dengan beliau termasuklah geng-geng beliau. Hehe.. tapi yelah kuasa tuhan kan. Alhamdulillah. Mereka sangat terbaik untuk dianggap sebagai sahabat.
wassalam

2 comments:

AlanZint said...

dey cha! cerita bagi habis terustak leh ke? hahaha tahniah icah :)

|cah-sahaJa said...

suka aty aku la! :p
neway tq! :)
tahniah to u too.. :D