They Love Icahsahaja

February 17, 2009

Posmen..??

Hari nieyh ak bengang lagi. Kali ni dengan posmen lak. Adoyy..!! hari ni aku vacuum tangga rumah aku y dah lama x di vacuum. Tengah aku vacuum tibe2..? TIN..TIN.. Mama jerit. "Cah posmen cah. Cepat2." Aku pon kelam kabut larh turun. Pas2 smpi kat pintu ak brenti sat nk turun kan seluar yang aku naekkan. Sah2 dye nampak ak. Dye boleyh hon x brenti2. BONGOK.! Sabar ler. Sengal...! Aku pon berlari2 larh kluar rumah. Sampai kat pagar(aku x bukak pagar pon.. hahahaaha).. ok smpai kat pagar dye thy "ni umah Md Ghazali ke..?" mak oii name arwah atuk aku 2.. saper lak y anta surat kat dye ni..(seram2).. pas2 aku ckp laaa 2 atok sy. Then dye tny bin ape. Aku pon plik perlu ke tawu. (sebnrnya ak x tawu..wakakaka) then dye kater kat surat tu tulis. 'Md Ghazali Mohd Shafie' aikk da terbalik 2. haha.. dye kater kat surat 2 xder no rumah. Adoy. Gawat ni. Then dye kater ade x sesape kat hongkong. Ak teringat kat Mr.Toge kawan papa. Pas2 dye bg ak tgk surat 2. Mmg name papa. Cume tebalik. Then posmen 2 kater "sayer x brani nk bg surat ni. Takot silap…" ishhh..!! da la posmen ni x pnh nk senyum lgsg walaupon da hri2 anta surat kat rumah ni. Masalahnya sah2 2lis desa bayu. cume xder no.. then kat desa bayu ni mane ade md ghazali or mohd shafie len. sah2 larh bapak aku.. n satu lagi jepon ke mat salleh kew.. diorunk ske 2lis name bpak dulu. X ley pk ka wahai pkck posmen..???? adess. Then dye tros blaaa... surat..?? dye bawa skali.. dye nk wat pe nan surat 2..?? buang..?? bakar..?? simpan wat PEKASAM sampai no rumah ade kat surat 2 tiba2...?? nk pulang blk kat pengirim 2..? masalahnye dye tawu ke nape dipulangkan blk..? nanti mesti dye engat papa da pndah. Adoy.. camne ni.. ish3.. ak bingung+bengang=rase nk bakar pejabat pos nan posmen2 2 skali...!!

2 comments:

~Dhila269~ said...

hahaha3..
mmg bangang btol pcik posmen tuh..
siot jer..
cian tika... huhuhu3

ms.banania said...

aku tak paham nape dye dtg kalo x leave surat tue?? myb that postguy x amek medicine kowt..